30.12.2016. 18:05
0
ZDK - Sastanak načelnika policijskih uprava i komandira policijskih stanica
Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut održao je u Usori radni sastanak s načelnicima policijskih uprava, komandirima policijskih stanica na području ZDK i šefovima organizacionih jedinica u Sektoru kriminalističke policije, na kojem je razgovarano o stanju sigurnosti na području ZDK i analizirano aktuelno stanje.

U tom kontekstu su prezentirani i detaljno analizirani izvještaji o svim aktivnostima koje su poduzimane u izvještajnom periodu po svim segmentima iz nadležnosti policije. Komesar Šut je naglasio da "prezentirani podaci mogu biti bolji i u narednom periodu poduzimat će se konkretne mjere i radnje, koje su rezultat određenih analiza i procjena, s ciljem poboljšanja postojećeg stanja i postizanja još boljih rezultata".

- Naložene mjere moraju biti poduzete profesionalno i efikasno, i od rukovodnih policijskih službenika zahtijevamo krajnje odgovoran i ozbiljan pristup u postupanju i rukovođenju, u okviru utvrđenih nadležnosti, kako bi se adekvatno reagovalo na sve eventualne sigurnosne rizike i pojave, a pripravnost i preventivne mjere, u kontekstu aktuelnih dešavanja u regiji, podigle na najviši nivo - istakao je komesar Šut.

Sastanku je u drugom dijelu prisutvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, koji je čestitao pripadnicima policije na zalaganju i odličnim rezultatim.

Prisutnim se obratio i ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić, koji se u svom izlaganju osvrnuo na najznačajnije projekte koji su obilježili 2016. godinu, kada je u pitanju rad i djelovanje Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA)

ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.