5.1.2017. 9:52
0
"Put rješenja nije da Izetbegović govori šta je neko drugi trebao da uradi, nego šta je svako od njih trebao da učini"
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je da niko od partnera u koaliciji na nivou Federacije FBiH /FBiH/, koja djeluje sa dosta problema, ne bi smio bilo kakav teret nefunkcionisanja odnosa prebacivati na druge, te naglasio da je potrebno potpuno promijenti koncepciju odnosa.

Čović je ocijenio da trenutno nema mjesta za nove krize i blokade. 

"Treba da pravimo planove kako zajedno raditi, a ne projektovati nove krize. Taktika izazivanja kriza i blokada kojima se nekome drugom stvari stavljaju na teret je prošlo vrijeme. Mi moramo potpuno promijenti koncepciju naših odnosa", rekao je Čović za "Dnevni avaz". 

On je naglasio da će SDA morati mnogo odgovornije da sprovodi ono što zagovara u javnosti kada je riječ o politici saobraćajne infrastrukture u cijeloj FBiH. 

Komentarišući ocjene predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da su za zastoje u izgradnji puteva odgovorni Savez za bolju budućnost /SBB/ i HDZ, Čović ističe da put rješenja nije da Izetbegović govori šta je neko drugi trebalo da uradi, nego šta je svako od njih trebalo da učini. 

Čović smatra da se većina problema u razvoju infrastrukture u BiH, pa i putne "može vezati uz uspjehe i neuspjehe rada upravo onih koji ih pokušavaju za nešto optužiti". 

"Partnerstvo SDA, SBB-a i HDZ-a treba da profunkcioniše i da ga prvo testiramo na saobraćajnoj infrastrukturi, ali ako već neko insistira da se prepozna krivac, vrlo jasno ćemo reći da je ta krivica do sada uvijek bila vezana uz SDA i njenu taktiku o tome kako neke stvari napraviti, odnosno kako neke stvari ne napraviti", naveo je Čović. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.