8.1.2017. 16:00
0
Sutrašnju proslavu neustavnog Dana RS-a osiguravat će 1.000 pripadnika MUP-a RS-a
Na sigurnosnim mjerama obilježavanja "Dana RS-a", 9.januara, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, bit će angažirano više od 1.000 pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova RS-a (RS), potvrdio je danas entitetski ministar Dragan Lukač.

Osiguravat će, između ostalog, paradu „25 godina RS-a“, koja će biti održana na glavnom banjalučkom trgu - Trgu Krajine, a u kojoj će biti i svečani defile pripadnika MUPRS-a.

Lukač je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao kako smatra da je to dovoljan broj policajaca da sve manifestacije 9.januara prođu bez problema.

-Pozivam sve građane RS-a da dođu u Banju Luku i da zajedno u miru i dostojanstveno proslavimo ovaj veliki praznik, rekao je Lukač, nakon što je danas položio vijence u okviru obilježavanja „Dana RS-a“.

Na zahtjev štaba akcije „Dan Republike 2017“, Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, čiji je zadatak da osigura nesmetano održavanje proslave 9. januara, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić donio je odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića, na području dijela grada Banje Luke gdje će biti održana parada te prema dvorani „Borik“ gdje je najavljena svečana akademija.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.