9.1.2017. 15:05
0
OHR: Mirovni sporazum mora se poštovani u cjelosti
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić postrojio je danas Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH u Banjaluci.

Tim povodom kao i zbog kompletne ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske kojeg je, podsjećamo, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, zatražili smo komentar Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Kako je za N1 kazao Mario Brkić, glasnogovornik OHR-a, Ustav BiH mora se poštovati.

“Ustavni sud Bosne i Hercegovine je razmatrao usklađenost 9. januara kao Dana Republike Srpske sa Ustavom BiH. Također je poništio rezultate referenduma o Danu Republike Srpske, s obrazloženjem da je proveden na osnovu odluka za koje je Sud ustanovio da nisu u skladu sa Ustavom BiH, te da su protivne nalogu koji je Sud naložio u svojoj privremenoj mjeri. Ustav Bosne i Hercegovine, uključujući i odluke Ustavnog suda BiH, mora se poštovati. Mirovni sporazum se mora poštovati u cijelosti, a ne kao - a la carte'', naveo je Brkić.

Podsjećamo, u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske, danas je predat raport Ivaniću, nakon čega se on uputio ka Banskom dvoru.

(N1/Amila Alijagić)

OHR
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.