12.1.2017. 8:30
0
CIKBiH o poništenju izbora u Stocu
Prijedlog Odluke o poništenju izbora u izbornoj jedinici Stolac jedna je od tačaka dnevnog reda današnje sjednice Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine.

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. oktobra na dan Općinskih izbora zbog incidenata na biračkim mjestima.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je odluke CIK-a o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, te kandidata za Općinsko vijeće Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Božu Raguža. 

Ranije je Sud BiH potvrdio odluku CIK-a o smjeni općinske izborne administracije u Stocu.

Prema najavama iz Ureda za informiranje CIK-a nakon sjednice medijima bi se trebala obratiti predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić.

(FENA) 

CIK BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.