12.1.2017. 11:31
0
CIK BiH - Poništeni izbori u Stocu
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za Općinsko vijeće i to na 23 biračka mjesta.

Lokalni izbori u BiH održani 2. oktobra 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac na 23 biračka mjesta nisu provedeni u skladu sa Izbornim zakonom BiH, odnosno, izborni proces je prekinut.

Današnja odluka nije pravosnažna, na nju se može uložiti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave  na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Nakon što su postale pravosnažne odluke Centralne izborne komisije BiH kojima su predsjednik i članovi Općinske izborne komisije Stolac razriješeni dužnosti, Centralna izborna komisija BiH danas je imenovale zamjenskog predsjednika i zamjenske članove.

Za zamjenskog predsjednika Općinske izborne komisije Stolac imenovan je  Jozo Matić koji je općinski pravobranilac u Stocu, dok su za zamjenske članove imenovani Rifat Zlomužica koji je trenutno član Gradske izborne komisije Mostar i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradske izborne komisije Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

U vezi sa finansijskim sredstvima potrebnim za prvedbu ponovljenih izbora u Stocu, Centralna izborna komisija BiH je danas usvojila zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM. Navedena sredstva su potrebna za aktivnosti koje provodi Centralna izborna komisija BiH, dok naknade članovima biračkih odbora osigurava općina.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.