12.1.2017. 14:00
1
Čubrilović očekuje Inzkovo izvinjenje
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović očekuje da se visoki predstvnik u BiH Valentin Inzko izvini zbog izjave u kojoj je uporedio Republiku Srpsku i NDH.

-Nema u RS nikoga ko nije osudio takvo ponašanje visokog predstvanika. Od njega se očekuje da štiti ustavni poredak BiH i da bude tumač Dejtonskog mirovnog sporazuma, a nikako da svađa narode u državi – rekao je Čubrilović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Iako toj izjavi, kako kaže, ne bi trebalo pridavati značajnu pažnju,  Čubrilović je dodao „da ona nije zdravorazumna, bar u RS-u“.

Predsjednik entitetskog parlamenta je još rekao da bi bilo bolje da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasni detalje svoje posjete SAD-u, nego da se bavi RS-om.

(FENA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.