13.1.2017. 9:05
0
U prihvatilištu Gerontološkog centra u Sarajevu trenutno 21 korisnik
Prihvatilište Gerontološkog centra u Sarajevu raspolaže s 25 smještajnih kapaciteta za osobe kojima je potreban smještaj, a dosad je 21 mjesto popunjeno.

- Smještani kapacitet u prihvatnoj stanici Gerontološkog centra u Sarajevu iznosi 25, a trenutno imamo 21 korisnika na smještaju. Imamo najavu da će doći još tri korisnika - kazala je Feni šefica Službe socijalnog rada u Gerontološkom centru u Sarajevu Adela Bahto.

Naglasila je da očekuju dodatni priliv korisnika, te da je Gerontološki centar proširio kapacitete, tako da će smjestiti sve osobe kojima bude potrebna smještaj i ostale usluge.

- Korisnici u Gerontološki centar mogu doći na dva načina ili putem Centra za socijalni rad ili putem policije. A građani se mogu obratiti Centru ili policiji ili se mogu javiti za informacije i Gerontološkom centru - kazala je Bahto.

Dodala je da su na smještaju obično osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje, koje spavaju na ulici ili ruševnim objektima.

- U Centar mogu doći i osobe u stanju socijalne potrebe o kojima nema ko da brine, kojima je potrebna zdravstvena njega, koji su u sami u svojim stanovima ali su nepokretne osobe. Također bude i jedan broj korisnika, mada manje, koje su žrtve porodičnog nasilja. Sve do izmještanja u sigurnu kuću ili neku drugu ustanovu, oni se mogu zadržati i nekoliko dana dok se ne iznađe rješenje - pojasnila je Bahto.

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.