13.1.2017. 12:57
0
Dodik: OS BiH su stvarane da ostvare ulogu zajedništva
Oružane snage BiH kada su stvarane nisu stvarane za neki rat već da ostvare ulogu zajedništva i od toga mi nećemo odustati, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik
On je istakao da 'Republika Srpska nije inat već želja za stabilnošću i slobodom'.

Komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH sa komandama i jedinicama danas organizuje tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića, čiji je domaćin zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić.

Prijemu prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministri iz Vlade RS kao i šefica kancelarije OHR-a u Banjaluci Marianne Berecz iz Mađarske.

Mladen Ivanić je zaželio vojnicima da nemaju vanrednih okolnosti poput poplava i sličnih vremenskih neprilika.

"RS ne dovodi u pitanje Dejtonski okvir već 'nasilje' Visokih predstavnika'", dodao je Dodik.

(N1/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.