14.1.2017. 10:56
7
KCUS napustio još jedan doktor
Nastavlja se odlazak uglednih uposlenika, doktora i inžinjera sa Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu.

Kako N1 saznaje, uspješni doktor i inžinjer molekularne biologije i hemije Rijad Konjhodžić, koji je diplomirao u SAD-u i radio kao šef DNA laboratorije KCU Sarajevo, napustio je ovu ustanovu. Ovu informaciju za našu televiziju potvrdio je i sam dr. Konjhodžić koji nije htio govoriti o razlozima napuštanja KCUS-a.

Konjhodžić je radio i kao koordinator svih DNA laboratorija u Međunarodnoj komisiji za nestale osobe (ICMP), kao član tima za identifikaciju žrtava tsunamija u Tajlandu te kao konsultant turske žandarmerije i drugih zvaničnih institucija po pitanju razvoja i primjene forenzičke DNA tehnologije, piše N1.

Također, jedan je od vodećih bh. genetičara koji je istraživao žrtve genocida u Srebrenici i cijele BiH uz pomoć DNK analize.

Prema saznanjima N1, u narednom periodu još nekoliko uglednih doktora planira napustiti ovu ustanovu nakon dolaska novog menadžmenta na čelu sa Sebijom Izetbegović.

(N1/Alen Avdić)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.