14.1.2017. 12:09
3
U banjalučkim selima Stričići i Pavići 50 cm snijega
Na području Banje Luke najviše snijega, 50 centimetara, palo je na teritoriji mjesnih zajednica Stričići i Pavići.

Ta naselja, gdje je počelo čišćenje puteva drugog prioriteta, jutros su obišli predstavnici banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

- Zimska služba djeluje upravo kako je predviđeno Programom rada, te se tako saobraćajnice održavaju prema prioritetima. Prvo su očišćene one na kojima se odvija javni prevoz, a tokom jutra i dana čistit ćemo i ostale putne pravce u višim djelovima grada - kazao je v.d. načelnika ovog odjeljenja Slaviša Sandić.

Pored ove dvije mjesne zajednice najviše snijega, od 35 do 40 cm, palo je u Krimnama, Aginom selu, Stratinskoj, Golešima, Kolima i Dedića Lokvi.

Na gradskom područuju visina snježnog pokrivača kreće se od 10 do 20 centimetara.

Ekipe zimske službe uspjele su tokom noći da očiste ulice u gradu, tako da se sve linije gradskog i prigradskog prijevoza održavaju bez većih problema.

Također, i svi seoski putni pravci, na kojima se odvija javni prijevoz su prohodni, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. 

Jutros je počelo i raščišćavanje trotoara, pješačkih staza i ugibališta za autobuse.

(Fena) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.