14.1.2017. 13:36
2
Kaknjo: Ako sve bude kako treba, grijanje u Zenici od večeras
Direktor JP Grijanje u Zenici Sead Kaknjo potvrdio je za Patriju da je u toku testiranje kotla u Arcelor Mittalu, te da ako kotao prođe testiranje, Zeničani bi grijanje mogli dobiti večaras.

Već peti dana oko 14.000 stanova u Zenici nema grijanje, nakon što je došlo do kvara na kotolovima za zagrijavanje. Jedan kotao je u potpunosti van funkcije, dok stručnjaci pokušavaju osposobiti drugi kotao koji bi trebao zagrijaviti Zeničke stanove do kraja sezone.

- U toku je ispitivanje kotla, situacija je neizvjesna i niko ne može garantirati isporuku grijanja večeras. Ukoliko kotao ponovo procuri, radovi se nastavalju sve dok se kvar ne sanira – rekao je Kaknjo za Patriju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sazvao je u četvrtak vanrednu sjednicu Gradskog vijeća. Formirana je i komisija koja traži najbolje rješenje po pitanju grijanja u Zenici. Grad će subvencionirati račune za struju za socijalno ugrožene građane Zenice za dane kada u stanovima nisu imali gradsko grijanje, piše Patria.

(NAP) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.