15.1.2017. 11:34
0
Grijanje u Zenici: Pokrenut "kotao 2", uskoro topli radijatori
Građani Zenice koji se griju putem sistema daljinskog grijanja, nakon što su u srijedu po drugi put ostali bez grijanja, trebali bi tokom narednih sati u svojim stanovima imati tople radijatore, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz kompanije ArcelorMittal Zenica upućeno je saopćenje u kojem stoji da je kotao broj dva pokrenut, uz testni period.

"Kotao broj dva u pogonu Energetika je pokrenut i trenutno se nalazi u periodu stabilizacije. Gradu se isporučuje oko 20 megavata energije kako bi se mogla testirati oprema, odnosno cijevi za provođenje pare i cjelokupna mreža. Potrebna su 24 sata kako bismo bili sigurni da sve funkcionira kako treba. Više vremena će nam trebati da riješimo probleme sa našom proizvodnjom, koja je i dalje zaustavljena, sve do normalizacije stanja", piše u saopćenju kompanije ArcelorMittal Zenica.

Zeničani su u nedjelju, 8. januara, ostali bez grijanja u svojim stanovima na temperaturama od oko minus 20 stepeni Celzijusa usljed kvara na kotlovima koji se koriste za grijanje grada.

Nakon što je kvar na kotlu broj dva saniran i kotao pokrenut, Zeničani su tople radijatore imali od ponedjeljka navečer do srijede ujutro, kada je ponovo došlo do kvara, odnosno curenja na kotlu. Zbog kvarova na kotlovima, kompanija ArcelorMittal pretrpjela je štete od više miliona KM.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.