15.1.2017. 13:33
7
I sarajevska ministrica zdravstva Zilha Ademaj zaposlila sina u „Elektroprijenos BiH“
Nermin Ademaj je, prema dostupnim informacijama, raspoređen na radno mjesto ekonomiste, a navodno da u istoj kompaniji, još od ranije, radi i njegov otac, suprug miravstva Zilha Ademaj zaposlila sina u „Elektroprijenos BiH“

Informacija da je na zahtjev Transparency Internationala (TI BiH) i zvanično potvrđeno kako je Sanja Radojičić, supruga gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, nezakonito zaposlena u „Elektroprijenosu BiH“, samo je još jedna potvrda da je ta javna kompanija postala najbolji poslodavac za članove obitelji visokopozicioniranih političara.
 
Ranije je, podsjetimo, objavljeno da su u „Elektroprijenosu BiH“ zaposleni sin premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović i kćerka njezinog kolege, ministra financija Zorana Tegeltije, dok su neki od kandidata, koji su konkurirali za posao u tom poduzeću, javno i bezuspješno ukazivali da se zapošljavaju samo „odabrani“ kadrovi.
 
Kako nezvanično saznaje „Slobodna Bosna“, u „Elektroprijenosu BiH“ nedavno je posao dobio i Nermin Ademaj, sin ministrice zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Zilhe Ademaj, inače članice Saveza za bolju budućnost.
 
Nermin Ademaj je, prema dostupnim informacijama, raspoređen na radno mjesto ekonomiste, a navodno da u istoj kompaniji, još od ranije, radi i njegov otac, suprug ministrice Zilhe Ademaj.

(SB/Merima Druškić)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.