15.1.2017. 13:51
1
Policija moli za pomoć: Da li ste vidjeli ove bjegunce?
Federalna uprava policije moli građane za informacije.

Aktom Općinskog suda u Tuzli od 19. 12. 2016. godine izdata je Naredba za raspisivanje međunarodne potjernice, hapšenje i ekstradiciju za Jasminom Stellmacherom, zbog počinjenog krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga". Stellmacher je rođen 21. 12. 1983. godine u Brčkom.

Također, Općinski sud u Sarajevu izdao je Naredba za raspisivanje međunarodne potjernice, hapšenje i ekstradiciju za Senadom Camom zbog počinjenog krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga". Cama je rođen 1. marta 1968. goine u Prjepolju u Srbiji.

Cama je inače privođen u policijskoj akciji "Malta" koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a u Sarajevu.

Tada je uhapšeno ukupno 12 osoba među kojima su bila i dvojica pripadnika MUP-a KS, jer su se sumnjičili za organiziranu nabavku, proizvodnju i prodaju kanabisa i heroina. Uhapšeni policajci su privedeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te odavanje službene tajne.

Iz Federalne uprave policije mole, ukoliko imate saznanja o navedenim osobama, da se javite u najbližu policijsku stanicu.

(N1/Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.