16.1.2017. 17:31
0
Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo obilježio 117. godišnjicu postojanja
KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo" upriličio je danas prigodnu manifestaciju povodom obilježavanja 117. godišnjice svog postojanja i rada. Mališani ove ustanove za brojne goste otpjevali su himnu Doma te su izveli bogat kulturno-zabavni program.

- Trenutno imamo 91 dijete, svih uzrasta. Jedno je odjeljenje najmlađih do tri godine, potom odjeljenje djece predškolskog uzrasta, te djeca mlađeg i starijeg školskog uzrasta. Među njima je 20 srednjoškolaca, a ove godine troje djece je upisalo i fakultet - naveo je ovom prilikom direktor Doma Saudin Đurđević naglašavajući da je prioritet njihovo dalje školovanje i osposobljavanje za samostalan život.

Podsjetio je na neke od značajnijih aktivnosti  za ovu ustanovu koje su realizovane u protekloj godini, među kojima  su utopljavanje objekta Doma, projekt "Sarajevo ljubavi moja" sa likovnim radionicama, kao i organizacije  ljetovanja, zimovanja, škola plivanja te brojnih drugih vannastavnih aktivnosti za mališane.

Ovom prilikom zahvalio je svim donatorima i prijateljima Doma na pomoći u realizaciji tih aktivnosti, a posebnu zahvalnost je uputio Ministarstvu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo koje kontinuirano prati i podržava rad ove ustanove.

Resorna ministrica Amela Dautbegović najavila je da je prioritet Ministarstva u ovoj godini stavljanje u funkciju Kuće za mlade u kojoj će biti nastavljena sistemska briga za štićenike ovog Doma sa navršenih 18 godina života koji žele nastaviti svoje školovanje, kao i za mlade kojima je potrebna podrška u socijalizaciji i osposobljavanju za samostalan život, do njihovih navršenih 27 godina života.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.