20.1.2017. 11:26
0
Pošaljite razglednicu predstavnicima vlasti
Institut za razvoj mladih KULT za građane i građanke organizuje akciju ispisivanja i slanja razglednica predstavnicima vlasti.
Glas običnih građana/ki jedva je čujan kod predstavnika vlasti, odnosno onih koje građani/ke biraju, pa će ova akcija biti jedinstvena prilika da do njih dopru poruke o svakodnevnim problemima sa kojima se bh. društvo suočava.

Akcija ispisivanja i slanja razglednica bit će organizovana u ponedjeljak, 23.1.2017. godine od 12 do 15 sati, ispred sarajevske katedrale Srca Isusova.

Građani/ke poruke će moći ispisati na posebno dizajniranim razglednicama sa crtežima koji šalju snažne poruke o gorućim problemima prosječnog bh. građanina/ke, prvenstveno nagomilanih u oblasti privrede. Poruke će moći poslati potpuno anonimno, ali i uz vlastiti potpis, ukoliko to žele.

Na platou ispred katedrale Srca Isusova bit će postavljeni poštanski sandučići u koje će građani moći ubaciti ispisane razglednice, a koje će im prethodno dijeliti volonteri/ke Instituta.

Institut za razvoj mladih KULT akciju organizuje u okviru inicijative Poslovni prostor BH koja je pokrenuta s ciljem davanja doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH, prije svega neadekvatanom sistemu raspodjele budžetskih poticaja za programe i aktivne mjere suzbijanja nezaposlenosti u BiH, te opterećenosti privrede lošim konceptom naplate poreza i visokim doprinosima na plaće radnika, što sputava ulaganja u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.