20.1.2017. 14:57
2
Željka Cvijanović poslala poruku iz Washingtona
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je počastvovana i ponosna što će danas u Washingtonu prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa i na taj način predstavljati institucije i građane Republike Srpske.

"Građani Republike Srpske očekuju i uvijek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama svijeta, posebno sa važnim državama kao što su SAD", rekla je Cvijanović.

Ona je izrazila očekivanje da će nakon dolaska Trumpa na čelo SAD mnoge stvari u svijetu biti drugačije i bolje.

Premijerka RS je naglasila da je inauguracija američkog predsjednika veliki i važan događaj i ujedno prilika za razgovore sa značajnim ljudima koji će biti dio nove američke administracije.

Cvijanović je navela da je Predstavništvo Republike Srpske u Washingtonu već imalo razgovore sa visokim zvaničnicima, koji će biti nastavljeni nakon inauguracije na svečanosti kojoj će lično prisustvovati.

"Očekujem da ćemo imati bolje razumijevanje za ono što jeste BiH i da ćemo njegovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi bilo dobro da ovom događaju prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, što nije bilo moguće zbog javnosti već poznatih okolnosti.

Cvijanović je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

"Riječ je o zvaničnom pozivu i ovo nije stvar koju treba svoditi na određena finansijska pitanja. Nisu tačne spekulacije da je za ovaj događaj izdvojena određena suma novca. Dolazak ovdje u finansijskom smislu za RS je jednak odlasku predsjednika Vlade ili ministra finansija na razgovor sa MMF-om kada treba da se plati putna karta i smještaj", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da takve spekulacije neće umanjiti značaj i ponos koji osjeća zato što ima priliku da prisustvuje ovakvom događaju.


(N1/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.