20.1.2017. 20:40
0
Crnadak-Cormack: Sjedinjene Države nastavljaju sa snažnom podrškom BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak večeras je, neposredno nakon završetka ceremonije inauguracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, razgovarao sa ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack.

Ministar Crnadak je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku SAD-a na preuzimanju dužnosti i, uime BiH, novoj američkoj administraciji poželio uspješan četverogodišnji mandat.

Crnadak je naglasio da su SAD važan partner za BiH i da se nada da će se u naredne četiri godine nastaviti sa razvojem dobrih bilateralnih odnosa između dvije zemlje. 

Ministar Crnadak i ambasadorica Cormack su tokom razgovora konstatovali da će SAD nastaviti sa snažnom podrškom ekonomskom razvoju BiH, borbi protiv korupcije, kao i procesu evropskih integracija BiH.                                                                        

 - Kao zemlja koja je najzaslužnija za Daytonski sporazum i zemlja koja poštuje daytonsko uređenje BiH, Republiku Srpsku i Federaciju BiH, sva tri konstitutivna naroda, kao i svakog pojedinca u BiH, uvjeren sam da će SAD sa novom administracijom, na čelu sa predsjednikom Trampom, nastaviti da pružaju snažnu podršku reformama i boljem životu svih ljudi u BiH - zaključio je Crnadak, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.