21.1.2017. 13:00
0
Općina Stari Grad nabavlja šest kombija koje će ustupiti GRAS-u za prijevoz putnika
Općina Stari Grad Sarajevo pokrenula je postupak javne nabavke šest minibusa u cilju rješavanja problema prijevoza stanovnika općine Stari Grad Sarajevo. Očekivana i procijenjena vrijednost nabavke je 870.000 KM, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Stari Grad Sarajevo za 2017. godinu, prenosi bh. novinsksa agencija Patria.

Planirano je da kombi vozila, koja će biti u vlasništvu Općine Stari Grad, budu ustupljena na korištenje KJKP Gras, isključivo za prijevoz putnika u padinskim dijelovima Starog Grada. Građani Starog Grada se već godinama žale na problem neredovnog gradskog saobraćaja, a na pojedinim linijama vozila uopšte ne saobraćaju. Općina Stari Grad je u više navrata reagovala izdvajajući sredstva za rezervne dijelove, ali to nije urodilo plodom.

Općinsko vijeće Stari Grad je na prvoj redovnoj sjednici održanoj u novembru prošle godine jednoglasno podržalo zaključak o kupovini šest vozila minibusa, a općinski načelnik je ovlašten da u budžetu Općine Stari Grad iznađe neophodna finansijska sredstva za realizaciju ovog zaključka, te da provede potrebne postupke i procedure nabavke vozila.

Uslovi (specifikacija) koji su navedeni za kupovinu vozila su: da minibus treba imati ukupni dozvoljeni kapacitet putnika 40-65, od toga mjesta za sjedenje 18-28 + 1, moraju imati dvoja vrata, sjedišta za putnike moraju biti prilagođena za gradski prijevoz, vozila moraju imati ugrađen pomoćni uređaj grijanja i ugrađen A/C klima uređaj itd. Ponuđači obavezno moraju dostaviti prospekt ili katalog vozila sa svim tehničkim karakteristikama. Otvaranje pristiglih ponuda bit će 06. marta 2017. godine, a kompletan tender može se pogledati na portalu javnih nabavki.

Kriterij za dodjelu ugovora bit će najniža cijena, a definisani rok isporuke je maksimalno 60 dana od dana obostranog potpisivanja ugovora.

Podsjećamo, 19. novembra u jutarnjim satima minibus GRAS-a koji je saobraćao na liniji Latinska ćuprija-Jarčedoli usljed tehničke neispravnosti udario je u poslovni objekat a povrijeđeno je devet putnika. Tada je Općina Stari Grad obećala nabavku vozila. Ranije su slične situacije događale na Vratniku i Širokači.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.