23.1.2017. 15:50
0
U januaru rekordna potrošnja prirodnog gasa u zadnjih 20 godina
Nakon rekordnih maksimalno potrošenih dnevnih količina gasa u zadnjih 5 godina i trenda potrošnje koji je ostvarivan u toku mjeseca januara 2017. godine, BH-Gas obavještava javnost da će potrošačima u Federaciji BiH u mjesecu januaru biti isporučeno rekordna količina prirodnog gasa.

U ovom mjesecu BH-Gas će isporučiti preko 35 miliona kubika gasa, što je najveći ostvareni nivo potrošnje   računajući od 1997. godine kada je BH-Gas i osnovan.

Prosječno u mjesecu januaru dnevna zapunjenost gasovoda je iznosila gotovo 70% od maksimalnog dnevnog kapaciteta, mada je u pojedinim danima zapunjenost gasovoda iznosila i do 90%. BH-Gas je ovim pokazao svu spremnost i tehničke mogućnosti da isporuči sve naručene količine prema svim potrošačima u Federaciji BiH. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.