23.1.2017. 18:25
1
Igor Crnadak se sastao s Ivicom Dačićem
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u okviru službene posjete delegacije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Republici Srbiji, danas se u Beogradu sastao s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministri su konstatovali da su današnji sastanci veoma važni za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Na sastanku je razgovarano o zajedničkim infrastrukturnim projektima, poput izgradnje puta Beograd - Sarajevo i mosta Bratunac - Ljubovija.

Ministri Crnadak i Dačić razgovarali su i o drugim bilateralnim temama, kao što su pitanje sukcesije, rješavanje pitanja granice, kao i o planovima za održavanje druge zajedničke sjednice Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH do kraja 2017. godine.

Na sastanku je takođe konstatovano da je jedan od važnih vidova buduće saradnje i onaj koji se odnosi na saradnju u oblasti evropskih integracija, te da je u finalnoj fazi procedura usvajanja Sporazuma o saradnji Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u oblasti evropskih integracija.

Sagovornici su istakli i da je potrebno intenzivirati saradnju dviju zemalja u oblasti turizma. Razgovarano je također o mogućnostima uvođenja vizne liberalizacije za građane Kine od Bosne i Hercegovine, čime bi se privukao jedan broj turista iz Kine koji posjećuju Republiku Srbiju.

Dogovoreno je da ministar Dačić uskoro posjeti Bosnu i Hercegovinu, kada će se razgovarati o ovim i drugim bilateralnim i multilateralnim temama.

Ministar Crnadak je, zajedno sa članovima delegacije Vijeća ministara BiH, prisustvovao i prezentaciji projekta "Beograd na vodi", saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.