24.1.2017. 21:28
3
I pored oštrog upozorenja SAD: Dodik i Čović nastavljaju rušiti Ustavni sud BiH
O zakonu o Ustavnom sudu BiH ponovo će u četvrtak u Banja Luci razgovarati lideri SNSD i HDZ BiH Milorad Dodik i Dragan Čović. Ovu informaciju potvrdio je Dodik

Usvajanje tog zakona, Dodik smatra da treba postaviti kao ultimativno pitanje, sve dok se ne riješi.

Sankcije koje mu je uvela Vlada SAD, te oštro upozorenje zamjenika pomoćnika državnog sekretara Hoyt Yeea i američke ambasadorice Maureen Cormack da prekine rad sa Čovićem upravo na ovom zakonu očigledno ni za Dodika ni za lidera HDZ BiH ne znače ama baš ništa.  

Ovaj dvojac koji se drži čvrsto i u dobru i u zlu, ne odustaje od svojih nakana.

Dodik je već pod sankcijama. Njega sada ne zanimaju upozorenja visokih američkih zvaničnika. Čović nije sankcionisan, ali je oštro upozoren.

Lider HDZ BiH vješto izmiče medijima i ne oglašava se uopšte u javnosti o mjerama koje su poduzete protiv njegovog poslovno – političkog partnera. Kako sada podržati Dodika a ostati i dalje uglađeni Europejac, ili javno podržati odluku Vlade SAD protiv „svog najrođenijeg“.  


(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.