26.1.2017. 17:46
0
Evropa u strahu od serijskog ubice: Siluje i ubija djevojke
Policija se boji da Evropom slobodno šeta serijski ubojica. Prošle godine policija u Njemačkoj našla je mrtvo tijelo Carolin Gruber (27) u mjestu Endingen am Kaiserstuhl, prenosi "24sata.hr".

Kasnije su posumnjali da je isti ubica ubio još dvije žene na jugu Njemačke te teško ranio jednu u Švicarskoj. Sada sumnjaju da je isti ubica ubio još jednu djevojku - studenticu Lucile K. (20) 2014. godine u Austriji. 

Carolin Gruber je u novembru prošle godine otišla trčati. Mladu ženu našli su mrtvu na rubu šume. Bila je silovana. Policija vjeruje da je moguće kako je isti napadač silovao i ubio studenticu Mariju L. (19) mjesec dana ranije. Ona je ubijena 30 kilometara od Endingena.

U istoj regiji 3. juna 2016. nestala je Isabelle Kellenberger (28). Njeno mrtvo tijelo je pronađeno 9. juna u Überlingenu. Tijelo je bilo samo u gaćicama i grudnjaku. Bilo je u lošem stanju pa su morali napraviti DNK analizu kako bi potvrdili da je to Isabelle. Policija je prvo sumnjala na samoubistvo, ali nakon što je pronađena Carolin, roditelji mlade Isabelle tražili su od policije da detaljnije ispita slučaj. Sigurni su kažu, da im se kćer nije ubila. 

Nakon ubistva Carolin njemačkoj policiji obratili su se kolege iz Švicarske. Rekli su im da rade na slučaju koji podsjeća na ubistva Marije i Carolin. U julu 2015. je djevojka (26) iz Emmena biciklirala, prenosi Avaz.

Napadač ju je srušio na pod i silovao. Preživjela je, ali je bila teško povrijeđena. Ostala je paralizirana. Emmen se nalazi 150 kilometara zračne linije od Freiburga gdje je pronađena Marija. 

Bild piše kako policija sada sumnja da je isti ubica možda napao još jednu djevojku. Riječ je studentici iz Francuske Lucile K. (20) koja je ubijena 12. januara 2014. godine u Kufsteinu u Austriji. Lucile je oko ponoći sama šetala uz rijeku Inn. Napadač ju je ubio željenom šipkom. Djevojka je također silovana.

Unatoč intenzivnoj potrazi za ubicom, policija u Austriji slučaj još nije riješila. Sada su pronašli dokaze koji se poklapaju u slučaju Lucile i Carolin. Pretpostavlja se da je i Carolin ubijena željeznom šipkom, prenosi Avaz.

Policije Austrije i Njemačke rekle su da surađuju i nadaju se da će uskoro naći ubicu.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.