26.1.2017. 21:32
4
Dr. Dizdarević: Dr. Drljević sluša naredbe jer se boji da i njega ne smijeni Sebija Izetbegovića
Ljekarska komora Federacije BiH danas se očitovala o dopisu koji je 19. januara Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uputio povodom nedavnih medijskih istupa prof. dr. Kemala Dizdarevića.

U odgovoru koji potpisuje predsjednik federalne Ljekarske komore prim.dr. Harun Drljević navodi se niz pritužbi na ponašanje dr. Kemala Dizdarevića, a ustanovljeo je da je  "apsolutno u suprotnosti sa članovima 20. i 21. ljekarsog Kodeksa".

Reagirao je i dr. Dizdarevič na teške kvalifikacije upućene ka njemu.

- Da, pročitao sam izjavu dr. Drljevića, predsjednika Federalne ljekarske komore. Ranije sam ustvrdio da će direktorica Izetbegović, u narednoj fazi, da nam uzima ljekarske licence vršeći pritisak na liječničke komore. Iznenadih se kad čuh da će to biti baš preko dr. Drljevića, Haruna. Ovo je moja replika dr. Drljeviću koji napada i vrijeđa prije nego me je i upoznao a kamoli čuo bilo kakve moje argumente. Ovo je replika kao što su sve moje javne riječi do sada bile replika na one koji su me javno prozivali i napadali – kaže dr. Dizdarević.

U nastavku puštamo reakciju dr. Dizdarevića u cjelosti:

- Uistinu, dr. Drljevic laže jer nisam nikada bio opomenut od bilo kakve ljekarske komore. Niko mi to nikada do sada nije rekao, niti mi dostavio bilo kakav dokument o tome. Ali siguran sam da ću sada biti ukoren od njegove Komore, jer je on to unaprijed, bez argumenata odlučio. Neće mu to dugo trajati, siguran sam. Otkud mu prava da tako javno laže i za koga to radi. Naravno, odgovor je jednostavan, za Sebiju izetbegović, predsjednikovu suprugu jer je ona odlučila da me ne kazni već da drugima naredi da me kazne. 

Interesantno je da je dr. Drljević svoju izjavu dao nekoliko minuta prije početka Skupštine Ljekarske komore Kantona Sarajevo, sigurno koordinirano sa Izetbegovićkom.

Njegova izjava se nalazi na web stranici KCUS-a. Dao je izjavu iz straha da ga generalica ne smijeni jer je izabran za vrijeme njenog protivnika, ranijeg direktora KCUS.           

Dr. Drljević, hirurg dojke, nekadašnji član Vijeća Općine Zenica kaže da neće da priča o mojoj struci ali će da priča o mom moralu. Za to mu slijedu tužba za klevetu.

Dr. Drljević sluša naredbe jer se boji da i njega ne smijeni Sebija Izetbegovića, predsjednikova supruga. Etika dr. Drljevića nije moja etika, moja je etika ona koja liječi i pomaže pacijentima, a njegova je apriorno ulizivačka, nekorektna, nekolegijalna, vanmedicinska. Ta etika nema veze sa pacijentica već sa održavanjem pozicije vijećnika, predsjednika, političara i hirurga sa međusobno nespojivim ekspertizama. To ustvari nije etika, možda to i ne zna dr. Drljević. Treba mu to neko reći, a najbolje je da to uradi njegova gazdarica, predsjednikova supruga – navodi dr. Dizdarević.


(Patria)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.