30.1.2017. 15:52
0
Hadžiomerović: Zvanična Banja Luka priziva 'zle duhove koji nam nisu potrebni'
Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) Mujo Hadžiomerović izrazio je bojazan da politika zvanične Banje Luke „priziva zle duhove koji u ovom momentu nisu potrebni narodima u BiH“.

Pojasnio  je da prošle sedmice za jedan pisani medij najavio da će se ići na dalje osporavanje Zakona o „Danu RS-a“, ali da nije govorio o navodnoj apelaciji u vezi s ukidanjem naziva Republika Srpska.

-Na pitanje 'Blica', da li imam informaciju da neko pokreće apelciju za ukidanje naziva RS odgovorio sam im da, ako već imaju tu informaciju, dobro bi bilo da o tome pitaju one koji na tome rade. Meni to nije poznato“, pojasnio je Hadžiomerović.

Ponovio je za Fenu da je samo govorio o Zakonu o „Danu“, 9.januaru, iznoseći stav da će koristiti sva pravna sredstva da ga osporavaju.

Hadžiomerović je dodao da nije dobro da se izjave zloupotrebljavaju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.