31.1.2017. 10:28
0
Lasić: U ovom periodu neće biti privatizacije telekom operatera
Odluka o privatizaciji strateških preduzeća kao što su telekom operateri je izuzetno kompleksna. S obzirom na veoma opsežne pripreme aktivnosti koje bi uslijedile idejom odluke o privatizaciji, te činjenicu da ta odluka nije razmatrana na Vladi, moguće je reći da u ovom periodu neće biti privatizacije telekoma - izjavio je federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Ministar Lasić je u intervjuu za portal Klix.ba, među ostalim, govorio i o izgradnji modernih prometnica, prvenstveno koridora 5-C, kao i magistralnih cesta.  

Govoreći o izgradnji autoceste na koridoru 5-C, Lasić je naveo da se trenutno izvode radovi na izgradnji obilaznice Zenice te na mostu u Svilaju. Uskoro će se, po njegovim riječima, intenzivirati aktivnosti na dionici Svilaj – Odžak, a očekuju i skori početak radova na dionici Zvirovići – Počitelj.

- Kad je riječ o prioritetima moglo bi se reći da je to izgradnja cijele autoceste na Koridoru 5-C, od čega treba kao prvi prioritet izdvojiti izgradnju dionice Počitelj - Mostar Sjever, dionice Zenica - Žepče, te brze ceste Lašva - Travnik i Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica Republike Hrvatske. Poduzet ćemo dodatne napore da se uradi investicijsko-tehnička dokumentacija i stvore pretpostavke za realizaciju svih ovih projekata – izjavio je ministar Lasić.

Napomenuo je da  se očekuje intenziviranje aktivnosti na više dionica autoceste na koridoru 5-C, kao i da treba imati na umu da su to složeni projekti čija se realizacija u pravilu ne može završiti u jednoj godini.

- Kada je riječ o magistralnim cestama prioriteti su cesta Stolac - Neum, obilaznica Mostara, prijevoj Karaula, Bihać - Bosanska Krupa i još neke dionice, a prije svega sanacija mostova i tunela, među kojim svakako treba istaknuti tunel Crnaja.  Program koji smo pripremili sa JP Ceste Federacije BiH predviđa i sanaciju takozvanih "crnih tačaka" na magistralnim cestama, izgradnju obilaznica nekih gradova i izgradnju trećih traka za spora vozila na nekim dionicama cesta – dodao je Lasić.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.