2.2.2017. 16:54
0
Inzko se sastao sa Izetbegovićem: Situacija u zemlji još uvijek se može okrenuti na bolje
Visoki predstavnik, Valentin Inzko, danas se sastao u Sarajevu s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Oni su razgovarali o aktuelnim pitanjima, trenutnoj političkoj situaciji u BiH i provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma.

-Situacija u zemlji još uvijek se može okrenuti nabolje. Vrijeme u 2017., koja nije izborna godina, može se bolje potrošiti nego što je bio slučaj sa 2016. Upitnik EU je izvrsna prilika da politički lideri krenu dalje s procesima integracije i reformi, čime bi ostvarili konkretne koristi za život građana. Političari treba da ispune obećanja koja su dali građanima BiH, što znači da se trebaju fokusirati na ostvarenje socijalnog i ekonomskog napretka - izjavio je visoki predstavnik, saopćeno je iz OHR. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.