3.2.2017. 13:14
0
Produžen pritvor Sanjinu Sefiću na još dva mjeseca
Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je produžena mjera pritvora Sanjinu Sefiću za dva mjeseca, potvrđeno je iz tog suda Feni.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od Kantonalnog suda u Sarajevu produženje pritvora za dva mjeseca Sanjinu Sefiću koji je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Na današnjem ročištu Sanjinu Sefiću u Kantonalnom sudu u Sarajevu, kantonalna tužiteljica je zatražila produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva optuženog.

Sanjina Sefića se tereti da je 10. oktobra prošle godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil golf VI brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Sauda Nišića tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Sanjin Sefić je 9. januara iz R Srbije izručen organima Bosne i Hercegovine.

Sanjin Sefić je, nakon što je automobilom usmrtio dvije studentice,  11. oktobra 2016., u jutarnjim satima prešao državnu granicu između BiH i Republike Srbije. Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.