4.2.2017. 19:26
1
Željka Cvijanović "ignorisala" odluku nove administracije da su potvrđene sankcije Miloradu Dodiku
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su sankcije koje je odlazeća američka administracija uvele predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku svedene na lični nivo i da je tu zavrzlamu izazvao jedan broj ljudi koji očito nije bio dovoljno uspješan u onome što je pokušao da radi na ovom prostoru.

"Sankcije su nešto što doživljavamo kao jedan od poteza odlazeće administracije i moram naglasiti da je to svedeno na lični nivo i niko normalan ne vjeruje da će BiH biti ni bolja, ni ljepša, ni funkcionalnija zato što se odlazeća administracija odlučila da na listu sankcionisanih stavi i predsjednika Dodika", rekla je Cvijanovićeva za "Sputnjik". 

Ona je ocijenila da novoizabranu američku administraciju odlikuje atmosfera podijeljenosti i snažan otpor odlazeće garniture svemu onome što je predsjednik Donald Tramp najavio i u svom inauguracionom govoru i onome što radi nova administracija. 

"Vidjećemo kako će se te stvari dalje složiti, ali taj otpor i potreba da se nekoj novoj administraciji nametne agenda ili nešto što je bilo svojstveno prethodnoj administraciji je vrlo evidentno", dodala je premijer Srpske. 

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.