5.2.2017. 14:59
0
Obilježena 23. godišnjica masakra na Markalama: Sarajevo se danas sjeća svih nevinih žrtava
Danas je u Sarajevu održana Zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća s područja Kantona Sarajevo povodom Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine i 23. godišnjice masakra na pijaci Markale.

Sarajevo se danas sjeća svih onih koji su dali život za slobodu i domovinu - kazala je između ostalog predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić

Nakon Zajedničke komemorativne sjednice, učesnici su položili cvijeće na spomen obilježje na pijaci Markale.

Na današnji dan u prvom masakru na pijaci Markale ubijeno je 68 nevinih građana Sarajeva, a 142 su teže i lakše ranjena. Minobacačka granata je ispaljena sa srpskih položaja. Na doživotnu robiju zbog ovog zločina u Haškom tribunalu je osuđen komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa Stanislav Galić. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.