7.2.2017. 13:10
0
Čampara: Netačni medijski navodi o rezultatima rada MUP-a FBiH
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara demantirao je danas navode iz teksta u „Dnevnom avazu“ o navodno lošim rezultatima rada ovog ministarstva. U saopćenju ministar Čampara ističe kako je potpuna laž da je budžet Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za 2016. godinu 45.585.074 KM ili (45,5 milion KM).

-Istina je da je ukupan budžet FMUP-a za 2016. godinu zajedno sa tekućom rezervom 8.339.784 KM, od čega je realizovano 8.096.395 KM. U spornom tekstu tendenciozno je i zlonamjerno napisano da je ovo ministarstvo utvrdilo samo dva zakona i pripremilo 53 od ukupno 2.733 mjere, kako bi se obmanula javnost i na taj način pokušao destabilizirati rad ove institucije, izostavljajući pri tom pojašnjenje da 2.733 mjere predstavljaju mjere Vlade Federacije BiH i svih institucija unutar Vlade, a ne samo mjere FMUP-a, navodi u saopćenju ministar Čampara.

Prije iznošenja bilo kakvih podataka, ističe on, trebalo bi poznavati unutrašnju strukturu ovog Ministarstva, koje je sadržano u Zakonu o unutrašnjim poslovima FBiH, kojim je precizirana struktura i nadležnost ministarstva i Federalne uprave policije, koja ima potpunu budžetsku i operativnu samostalnost te je administrativno i organizacijski posebno uređena.

-Još jedan od lažnih podataka navedenih u tekstu je: „Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zabilježilo je prošle godine jednu od najlošijih realizacija rada neke od federalnih institucija“, budući da upravo mojim dolaskom na čelo FMUP-a ,u toku 2014. i 2015. godine, ovo ministarstvo je bilježilo pozitivno finansijsko poslovanje, što govore objavljeni Izvještaji Ureda za reviziju institucija FBIH – navodi Čampara i naglašava da ministarstvo kome je na čelu uvijek stoji svim novinarima na raspolaganju za davanje informacija u cilju što objektivnijeg izvještavanja građana naše države.

(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.