8.2.2017. 17:44
2
Radončić o tužbi protiv Srbije: Izetbegović je preuzeo tu odgovornost od građana
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB- a danas je komentirao i mogućnost revizije tužbe BiH protiv Srbije te je kazao da SBB nema nijedne relevantne informacije, ali da će pratiti Izetbegovića u njegovoj odluci.

- Time mu ništa ne olakšavamo naprotiv bit će mu teže jer treba da ponese tu odgovornost ali uostalom on je kao pobjednik za bošnjačkog člana Predsjendištva tu odgovornost preuzeo od građana i mi želimo da se na najkorektniji način nosi s njom.
- Gospodin Izetbegović je već 6,5 godina član Predsjedništva on ima direktan kontakt sa našim obavještajnim, sigurnosnim strukturama i mislim da je on najkompetentniji ako je pri tome vodio računa o svojoj obavezi da stalno radi, da ta tužba ima nove činjenice, da ta tužba bude utemeljena i nove elemente i najodgovorniji je da donese odluku o njoj – kazao je Radončić.

Na pitanje da li podnošenje tužbe može uzrokovati probleme u funkcionisanju institucija BiH jer su kadrovi Saveza za promjene najavili povlačenje, Radončić je kazao:

- Nad Bošnjacima se dogodio genocid. To je odgovor na politiku Slobodana Miloševića, tu je gospodin Izetbegović upravu, a ne na poltiiku gospodina Dodika ili Saveza za promjene sada. Mislim da sve što se da na sudu provjeriti treba koristiti i to je legitimno pravo i BiH i Bošnjaka i u tom smislu se najbolje ponašati legalistički.

On je ipak kazao da ako i dođe do tužbe da se nada da će srpski kadrovi ipak participirati u institucijama. 

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.