13.2.2017. 17:40
1
Inzko: Izbor Steinmeiera za predsjednika Njemačke dobra vijest i za BiH
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko čestitao je danas Frank-Walteru Steinmeieru na izboru za predsjednika Savezne Republike Njemačke i poželio mu uspjeh u radu.

Mnogi ljudi danas vide Njemačku kao svjetionik nade i humanizma jer, kao što je u govoru prilikom preuzimanja dužnosti naglasio predsjednik Steinmeier, Njemačka bi trebala biti utočište nade, u vrijeme kad se demokratske institucije širom svijeta nalaze u opasnosti - podsjetio je Inzko.

Dodao je da je izbor Steinmeiera dobra vijest za BiH, imajući na umu da je on jasno izrazio stav da Evropska unija ne može biti kompletna bez zapadnog Balkana i da neprekidno podržava evropsku perspektivu svih zemalja ovog regiona.

Također, u svojstvu ministra vanjskih poslova s bivšim ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Phillipom Hammondom, Steinmeier je bio inicijator novog evropskog pristupa Bosni i Hercegovini, što je BiH omogućilo da ubrza napredak na svom putu ka EU.

Inzko je naglasio da je sudbina Njemačke u velikoj mjeri i sudbina Evrope, a samim time i Balkana, izražavajući uvjerenje da će na funkciji predsjednika Steinmeier nastaviti podržavati BiH i njenu evropsku budućnost.

Novoizabrani predsjednik Savezne Republike Njemačke poslao je kratku poruku visokom predstavniku, zahvaljujući mu na čestitkama, saopćeno je danas iz Ureda visokog predstavnika u BiH.


(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.