17.2.2017. 16:47
0
Sarajevo: Turska pruža podršku izgradnji studentskog doma Fakulteta islamskih nauka
Generalna direkcija za vakufe Republike Turske i Uprava za vjerske poslove pomoći će izgradnji studentskog doma Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Dekan fakulteta Zuhdija Hasanović zahvalio je ambasadoru Republike Turske u Sarajevu Haldunu Kocu i savjetniku za vjerska pitanja Hasanu Atliju koji su posjetili fakultet i studentski dom čija izgradnja je u toku. 

”Drago mi je što smo bili u prilici da se zahvalimo narodu i Vladi Turske za svu pomoć koju godinama pružaju i Fakultetu islamskih nauka i Islamskoj zajednici u Bosni i Herecegovini. Posebno želim naglasiti pomoć koju je osigurala Generalna direkcija vakufa Turske koja osigurava da se svi radovi na studentskom domu Fakulteta islamskih nauka dovedu do kraja", izjavio je Hasanović.

Dodao je kako je to izuzetno značajno ne samo za studente koji će biti u prilici tu stanovati nego i općenito za kvalitet studija na Fakultetu islamskih nauka.

Turski ambasador Koc izjavio je kako ih usrećuje to što su dobri bilateralni odnosi Turske i BiH nastavljeni i na nivou Fakulteta islamskih nauka.

Podsjetio je i na podučavanje turskog jezika u školama u Bosni i Hercegovini.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.