18.2.2017. 15:00
0
Medžlis traži arheološko istraživanje Lakišića harema u Mostaru
Skupština Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar na sjednici u subotu u Mostaru, na prijedlog mostarskog muftije mr. Salem ef. Dedovića jednoglasno je usvojila dva zaključka o aktueloj problematici vezanoj za lokalitet bivšeg Lakišića harema.

Skupština je podržala zahtjev mostarskog muftije i zatražila od nadležnih gradskih vlasti da se cjelokupan lokalitet harema dosljedno arheološki istraži i da se ispitaju i točno utvrde njegove granice, jer, kako navode u Medžlisu, Islamska zajednica nikada neće odustati od svog legitimnog zahtjeva da u tom dijelu grada izgradi reprezentativnu zgradu Islamskog kulturnog centra.

 "Pozivamo nadležne istražne i pravosudne državne organe, uključujući SIPA-u, Tužiteljstvo BiH, da ispitaju i precizno utvrde šta je u tom dijelu grada izgrađeno nezakonito i mimo zakonskih procedura", priopćili su iz Medžlisa IZ-a Mostar. 

 Skupština zahtjeva od svih odgovornih razina vlasti da daju valjan odgovor na sva otvorena pitanja kako bi se utvrdile pojedinačne i kolektivne odgovornosti radi bolje i prosperitetnije budućnosti i dobrobiti Mostara, navodi se u priopćenju.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.