19.2.2017. 10:20
0
Trump: Mediji postali veliki dio problema
Američki predsjednik Donald Trump na mitingu na Floridi izjavio je kako su mediji postali veliki dio problema i istovremeno dio korumpiranog sistema, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je u Melbournu, u saveznoj američkoj državi Florida, održao miting prvi put nakon što je došao na čelo države 20. januara. Na mitingu je govorio o onome što je urađeno u proteklih mjesec dana te kritizirao medije.

Novi američki predsjednik zajedno sa suprugom Melaniom obratio se nekoliko hiljada ljudi. Tu je govorio o aktivnostima na polju ekonomije u proteklih mjesec dana te kritizirao pojedine medijske kuće koje nije želio imenovati.

Trump je kazao kako je oduvijek postojala borba s medijima i da se ponekad istina razlikuje od onoga što je navedeno u vijestima. Istakao je kako ”neće dozvoliti da laži medija ljudima prođu nekažnjeno”.

Američki predsjednik tvrdi da pojedini mediji prenose lažne vijesti te da mediji imaju vlastitu agendu koja ne odražava agendu američkog naroda.

On je govoreći o ekonomskim odlukama kazao kako je riječ o odlukama koje će donijeti blagostanje narodu, te za primjer uzeo proces povlačenja iz Transpacifičkog sporazuma o slobodnoj trgovini (TPP).

Trump se osvrnuo i na odluku o zabrani ulaska državljanima sedam zemalja u kojima živi većinom muslimansko stanovništvo, te njenoj suspenziji.

Tom prilikom, kazao je kako će uskoro ”poduzeti još jedan sličan korak da bi zaštitio američke granice”. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.