21.2.2017. 8:32
0
Pogledajte koja mjesta u Sarajevu danas neće imati vode
Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Trebević kod hotela PINO, Kamenica, Paje, Brusulje, Aladža, Blažuj, Uglješe Uzelca, Drage Filipovića, Kolodvorska, Urijan dedina.

Na više lokacija će se vršiti odleđivanje priključnih cjevovoda. Biće vršena i isključenja dužnika.

 Tokom popravke  pobrojanih  kvarova,  dolazit  će do poremećaja u vodosnabdijevanju  u slijedećim ulicama / naseljima: Kamenica, Paje, Brusulje, Aladža, Blažuj, Mratnjevače, Gaj, Remze Ahmetovića, Uglješe Uzelca, dio naselja Doglodi, Kolodvorska, Urijan Dedina, Soukbunar, Cicin Han, Pećina, Mrakuša.

 Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16h.

Također, danas će doći do  prekida vodosnabdijevanja u naseljima na padinskim dijelovima Trebevića zbog radova na  glavnom transportnom cjevovodu DN300. Obzirom da se radi o vrlo kompleksnim radovima, molimo potrošače na razumijevanje, jer je planirani termin radova  od 9 do 19 h.

 U sklopu izrade Studije za neprihodovanu vodu, u toku noći u periodu od 24 h do 3 h, Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo –HEIS će vršiti testna mjerenja u zoni Rezerevara „Bjelave“ (step test). U planiranom terminu dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima i ulicama: Čekaluša, Mejtaš, Džidžikovac, Dalmatinska, Gabelina, Hazima Šabanovića, Rizaha Štetića, Alekse Šantića, Tina Ujevića, Pehlivanuša, Nikole Kašikovića, Abdića, Džemila Krvavca, Ivana Cankara, Bulbulina, Sepetarevac.

 U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Džemala Bijedića, Marsela Šnajdera, Bledska, Šehitluci, Osmana ef. Rastodera.

 U Dispečerskom centru primljeno je ukupno 11 telefonskih i terenskih poziva (1 na vodomjerima,10 na vodovodnoj mreži)

 Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 08:00 sati imala je prijavljeno 48  kvarova u šahtovima tj. vodomjernim garniturama, a predviđeno je zbog duga isključenje 15  korisnika iz sistema.   

ViKVoda
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.