21.2.2017. 12:47
0
Šarović i Zvizdić tvrde da odgađanje nema veze sa revizijom presude, Mektić ističe da su srpski ministri zbog revizije tražili odgodu
Pomjeranje termina održavanja redovne sjednice Vijeća ministara BiH za naredni utorak nema veze sa revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije. Ovo je rekao danas novinarima u Sarajevu i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a za novinsku agenciju Patria potvrđeno je iz kabineta predsjedavajućeg Denisa Zvizdića.

- Zvizdić, Bevanda i ja zajednički smo dogovorili da redovnu sjednicu Vijeća ministara BiH pomjerimo za narednu sedmicu, rekao je Šarović.

Kontra Zvizdića i Šarovića je ministar sigurnosti Dragan Mektić. On je izjavio da je redovna sjednica odgođena na zahtjev ministara iz Republike Srpske.

-Ne želimo da učestvujemo u radu Vijeća ministara dok ne bude razriješen status u vezi sa revizijom presude u predmetu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, istakao je Mektić.

Umjesto redovne održana je hitna telefonska sjednica na kojoj su usvojene sve tačke dnevnog reda koje su vezane rokovima. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.