21.2.2017. 16:36
0
Džaferović i Čolak primili novoimenovane ambasadore BiH u Japanu i Turskoj
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su danas novoimenovane ambasadore BiH u Japanu i Turskoj, Borislava Marića i Bakira Sadovića, i poželjeli im uspjeh u njihovim diplomatskim misijama.

Tokom sastanka zajednički je konstatovano da su Japan i Turska države s kojima Bosna i Hercegovina ima dugogodišnje prijateljske odnose i izuzetnu saradnju na političkom, ekonomskom i obrazovno-kulturnom planu.

Posebno je istaknuto da Japan predstavlja državu koja je u samom vrhu po realizaciji donatorskih projekata u Bosni i Hercegovini, kao i činjenica da je Turska država u kojoj naša zemlja ima istinskog prijatelja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Džaferović i Čolak naglasili su da prijateljski odnos Bosne i Hercegovine s Japanom i Turskom otvaraju prostor za puni diplomatski angažman naših ambasadora na svim poljima, posebno na ekonomskom, gdje, kako je rečeno, uvijek postoji prostor za unapređenje saradnje.

Izražavajući nadu da će i ekonomska situacija u našoj državi biti bolja, što bi doprinijelo poboljšanju ulova za rad svih diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u svijetu, Džaferović i Čolak naglasili su da očekuju i vjeruju da će novoimenovani ambasadori u Japanu i Turskoj biti uspješni predstavnici svih naroda i građana Bosne i Hercegovine u tim zemljama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) 

Ambasadori
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.