21.2.2017. 16:43
0
Holandija: Parlamentarci proširuju toleranciju na uzgoj kanabisa
Holandski parlamentarci su glasali u korist tolerisanja uzgoja kanabisa, što je potez koji bi mogao dovesti do kraja ključnog paradoksa ležerne politike prema marihuani i hašišu u Holandiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Kupovina male količine marihuane u takozvanim “coffee shopovima“ već dugo se toleriše u Holandiji. Međutim, uzgoj kanabisa i prodaja droge od strane “coffee shopova“ smatra se ilegalnim.

Tijesna većina u donjem domu parlamenta Holandije u utorak je izglasala novi zakon kojim bi se proširila tolerancija na uzgajivače, ali i konzumente. No, zakon i dalje mora biti odobren u gornjem domu parlamenta, u kojem još uvijek nije jasno hoće li imati većinu.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.