21.2.2017. 20:54
0
HDZ 1990 o reviziji presude: Svako ko poštuje sebe tražit će da se utvrdi odgovornost za žrtve u BiH
Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo je sjednicu ove stranke u prostorijama Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.

Iz HDZ-a 1990 je saopćeno da je Predsjedništvo ove stranke razgovaralo o trenutno najvažnijim političkim pitanjima za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu; izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, reviziji presude BiH protiv Srbije, kao i o drugim važnim političkim temama.

Govoreći o reviziji presude BiH protiv Srbije za genocid predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović novinarima je rekao da „svako ko ima imalo ljudskog dostojnstva, ko poštuje sebe, poštivat će i tražit će de utvrdi odgovornost za žrtve u BiH“. 

- Ja ću napomenuti da smo u proteklom ratu, zbog agresije tadašnje Jugoslavije na BiH, imali 154 stratišta hrvatskog naroda, i ne znam koliko bošnjačkog naroda. Imali smo stradanje ponosa hrvatskog otpora, Kupresa, kojeg je vojska JNA sravnila sa zemljom – rekao je Cvitanović.

- Ali smo apsolutno protiv licemjerja službenog Sarajeva, koje je čekalo zadnji trenutak da pokrene reviziju uprskos svemu onome što su trebali uraditi ranije, a nisu uradili. Ovdje se događa proces donošenja neodgovornih političkih odluka i iz Sarajeva i iz Banja Luke, kojima je cilj samo zadržavanje postojećeg stanja i dobivanja kojeg glasa na predstojećim izborima. Nemamo odgovornog vođenja politike i donošenja odluka. Jer da je toga bilo, ne bismo sada imali zastoj u Predsjedništvu BiH, u Vijeću ministara i u Vladi FBiH – zaključio je Ilija Cvitanović, piše Patria.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.