21.2.2017. 22:18
0
U ponedjeljak posebna sjednica NSRS-a o reviziji presude
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske večeras je odlučio da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o Informaciji o mogućem zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore bude održana u ponedjeljak, 27. februara.

Sjednica je zakazana na inicijativu potrebnog broja poslanika Narodne skupštine u skladu sa članom 115. Poslovnika koji propisuje da je predsjednik Narodne skupštine dužan sazvati sjednicu na zahtjev jedne trećine narodnih poslanika.

Na toj sjednici poslanicima bi trebalo da se obrate predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović prethodno je danas primio dopis u kojem je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić od njega zatražio održavanje sjednice NSRS-a naredne sedmice, s obzirom na to da je za 23. februar zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj će se razgovarati o eventualnoj reviziji presude Međunarodnog suda pravde u slučaju BiH protiv Srbije.

- S obzirom na moguće različite stavove na ovoj sjednici, smatram da bi održavanje zasjedanja Narodne skupštine RS-a na istu temu prije sjednice Predsjedništva BiH bilo preuranjeno. Stoga Vas molim da u dogovoru s poslaničkim klubovima sjednicu planirate za iduću nedjelju - navodi se u dopisu Ivanića predsjedniku NSRS-a.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.