22.2.2017. 8:24
0
Ivanić i Dodik sa Nikolićem i Vučićem: Kakve će biti poruke sa beogradskog sastanka
U Beogradu će danas predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH i predsjednikom RS Mladenom Ivanićem i Miloradom Dodikom. Tema je najava podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Dodik je rekao da RS nikada neće pristati da bude dio bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je riječ o neovlaštenom postupanju Bakira Izetbegovića s ciljem rušenja RS. Ivanić je uputio pismo Sudu u Hagu u kojem ih obavještava da za reviziju nije postignut konsenzus u Predsjedništvu BiH.

Vučić, za razliku od Dodika i Ivanića, daje odmjerene izjavi. On je rekao da revizija nije dobra za situaciju u regionu, ali da treba spustiti loptu te da će se raditi na tome.

Slične poruke uputio je i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić. Kazao je da očekuje da će Vučić nakon današnjeg sastanka sa Ivanićem i Dodikom “ kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka”.

-Nastavak saradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regionu nemaju alternativu, rekao je Zvizdić. 

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.