22.2.2017. 9:23
3
Penzioneri nezadovoljni primanjima najavljuju proteste
Koordinacija boračkih udruženja i Saveza udruženja vojnih penzionera Federacije BiH najavili su za drugu sedmicu marta proteste zbog umanjenih penzija.


"Tražimo da nas vrate u položaj koji smo imali prije umanjenja penzija. Naš platni koeficijent je zamrznut na `jedan`, dok su se svi koeficijenti za penzije promijenili. Ovakvim načinom obračuna oštećeno je više od 11.000 ljudi", rekao je predsjednik Saveza udruženja vojnih penzionera FBiH Hilmija Suljić.

On je najavio da će protesti ispred zgrade federalne Vlade u Sarajevu biti masovni i dugotrajni i da će trajati sve dok se sa Vladom ne postigne sporazum. 

I penzioneri u FBiH najavili su da će izaći na proteste, ukoliko Vlada ne iznađe sredstva i ne poveća penzije do kraja marta, odnosno ukoliko ne bude usvojen zakon o PIO u federalnom parlamentu sa koeficijentom 13,6. 

Penzioneri su najavili proteste za kraj ovog mjeseca, ali su ih prolongirali do jula nakon jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima Vlade kojima su dali obaveze i zadatke koji, kako kažu, moraju biti ispunjeni.

(SRNA/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.