23.2.2017. 14:07
4
Ivanić: Izetbegović prvi napustio sjednicu Predsjedništva a zatim i Čović
FOTO: N1
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je na pres-konferenciji u Sarajevo kazao da je vanredna sjednica koju je zakazao za danas prekinuta i da odluka o pokretanju revizije presude u predmetu BiH protiv Srbije nije donesena.

- Polazeći od političkih implikacija koje najavljena revizija presude u slučaju BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ima, smatrao sam da postoji obaveza Predsjedništva da se o tome izjasni i zato sam zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva danas i ona je održana u 12 sati - kazao je Ivanić.

Međutim, dodao je da član Predsjedništva Bakir Izetbegović nije bio za to da se izjašnjava o tome da li će BiH podnijeti zahtjev za reviziju presude, nije želio da o tome odlučuje i napustio je sjednicu.

- Nakon toga sjednicu je, sa željom da ne doprinosi razjednjivanju, napustio i član Predsjednoštva Dragan Čović. To znači da je sjednica Predsjedništva BiH prekinuta, da odluka o podizanju revizije nije donesena - kazao je Ivanić.

(Fena)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.