24.2.2017. 14:00
1
Burzić tvrdi da ne cure informacije, kako je sutkinja Fazlagić saznala da je pod istragom?
Glavna tužiteljica KS Dalida Burzić na današnjoj pres konferenciji istakla je kako iz ovog Tužilaštva ne cure informacije, ali onda ostaje nejasno kako je odbjegla bivša sutkinja Lejla Fazlagić znala za istražne radnje kojima je obuhvaćena nakon čega je pobjegla u Hrvatsku, piše Patria.

- Ono što je bio problem je što se dala u bjekstvo čim je do nje došla informacija da se rade posebne istražne radnje. Po međunarodnoj potjernici koju smo raspisali ona je bila lišena slobode u Rijeci i pod mjerama je zabrane i javljanja policijskoj stanici. Kao Tužilaštvo smo pozivajući se na sporazum sa Republikom Hrvatskom zatražili da izruče svoju državljanku kao i državljanku BiH zbog vrste krivičnog djela organizovani kriminal – kazala je Burzić.

Danas je otkriveno da je Tužilaštvo u martu i aprilu 2016. godine dobilo informacije o počinjenju krivičnog djela, stoga bi se tužiteljica Burzić trebala zapitati da li ipak cure informacije iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Fazlagić je 27. maja 2016. godine podnijela ostavku na mjesto sutkinje Općinskog suda, a 30. jula 2016. godine zvanično je razriješena dužnosti. Fazlagić se sumnjiči da je dio organizirane grupe Alije Delimustafića te ih Tužilaštvo KS tereti za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Ona je kazala da ovo Tužilaštvo KS vodi vrlo kompleksne istrage protiv nosilaca pravosudnih funkcija, među kojima je i jedan tužilac KS za kojeg je zatraženo produženje pritvora.

- Kad vi u javnosti čujete korumpirane sudije i tužioci nemojte da se stekne dojam da smo svi isti. Nemamo optužnicu, ali možda bude ove godine – kazala je Burzić.

(NAP/Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.