24.2.2017. 14:54
0
Delegacija IHEDN-a u posjeti Ministarstvu odbrane i OSBiH
Delegacija Instituta za visoke studije Nacionalne odbrane (IHEDN) Republike Francuske, predvođena generalpukovnikom Bernardom De Courreges d’Ustouom, posjetila je danas Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Uime Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH gostima iz Francuske domaćin je bio  generalmajor Dragan Vuković, komandant Operativne komande OSBiH, a brifing o strukturi, misiji i aktivnostima Oružanih snaga BiH delegaciji Instituta za visoke studije predstavio je brigadir Mihajlo Vujović iz Sektora za međunarodnu saradnju MOBiH.

Predstavnici MO i OSBiH su tokom sastanka upoznali goste iz Francuske o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, s posebnim naglaskom na ispunjenje uslova vezanih za što skoriju aktivaciju Akcionog plana za članstvo – MAP.

Tokom sastanka se razgovaralo o procesu knjiženja perspektivne vojne imovine, nedavno usvojenom strateškom dokumentu “Pregled odbrane”, Planu njegove implementacije, kao i o Planu modernizacije Oružanih snaga BiH.

Gosti iz Francuske najviše interesovanja su pokazali za proces deminiranja u našoj zemlji, a posebno zanimanje je bilo za sposobnosti i kapacitete Oružanih snaga BiH u ovoj oblasti, kao i informacije o Centru za deminiranje Oružanih snaga BiH.

General d’Ustou je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na upriličenom prijemu i istakao kako je ova aktivnost Instituta za visoke studije samo jedna u nizu brojnih koje oni poduzimaju u svrhu upoznavanja sa prilikama, izazovima i mogućnostima zemalja koje posjećuju i sa kojima žele ostavriti ovakav vid saradnje, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

(FENA)

OSBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.