26.2.2017. 15:46
0
Šta kriju pisma iz Haga: Zašto je Međunarodni sud pisao trojici članova, a ne Predsjedništvu BiH
Tri ne otvorena pisma nalaze se u Ambasadi BiH, a upućena su iz Međunarodnog suda pravde u Haagu za tri člana Predsjedništva BiH, te da će u najkraćem roku biti proslijeđena u Predsjedništvo BiH.
Potvrdio je ovu informaciju i ministar vanjskih poslova BiH Igor kazavši da ne zna sadržaj pisama jer su koverte zatvorene.

Izričit nalog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića bio je da se zbog nedavnih događaja sa Ambasadom u Haagu te koverte upute zatvorene u Predsjedništvo.

On je rekao da očekuje da u skladu sa diplomatskom procedurom, kada je riječ o ovakvim pošiljkama, to već sutra, najkasnije u utorak, bude u sjedištu Ministarstva gdje će službenici uraditi neophodan posao.

Crnadak smatra veoma zanimljivim to što je Međunarodni sud pravde u Haagu odlučio da posebno piše trojici članova Predsjedništva, a ne Predsjedništvu kao instituciji, ali nije želio da spekuliše šta bi mogao da bude sadržaj pisama.

Mladen Ivanić i Dragan Čović potvrdili su da znaju za pisma, dok još nema reakcije Bakira Izetbegovića.  
(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.