27.2.2017. 8:44
8
Mitrović: 1. mart-uvod u rat i majorizaciju srpskog stanovništva
Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je da je 1. mart dan sjećanja na preglasavanje i majorizaciju srpskog naroda u BiH i početak građanskog rata, čije su posljedice hiljade ubijenih, nestalih i raseljenih ljudi, kao i hiljade razrušenih domova i ognjišta.

Mitrović je rekao Srni da je 1. mart 1992. godine jedan tragičan datum kada je iskopan duboki jaz između naroda u BiH, a što se potvrdilo i nastavilo 20 godina nakon rata. 

"Prve srpske žrtve rata vezane su za mart i ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji i zločine nad srpskim civilima u Sijekovcu kod Broda", podsjetio je Mitrović. 

On je naveo da zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za pokretanjem revizije presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu predstavlja nastavak rata, ali drugim sredstvima. 

"Ovo je nastavak rata drugim sredstvima, jer je danas nastavljena ista bošnjačka politika uz podršku različitih političkih moćnika koja je dovela do bombardovanja Republike Srpske, kao i do skrnavljenja Dejtonskog mirovnog sporazuma", zaključio je Mitrović. 
 


(Srna/Admir Oručević)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.